ℂ𝕫𝕖𝕣𝕨𝕠𝕟𝕒, 𝕫̇𝕠́ł𝕥𝕒, 𝕫𝕚𝕖𝕝𝕠𝕟𝕒, 𝕟𝕒 𝕤𝕥𝕠𝕝𝕖 𝕤𝕦𝕣𝕠𝕨𝕒 𝕝𝕦𝕓 𝕞𝕚𝕖𝕝𝕠𝕟𝕒.
𝕎 𝕜𝕦𝕔𝕙𝕟𝕚 𝕨𝕖̨𝕘𝕚𝕖𝕣𝕤𝕜𝕚𝕖𝕛 𝕜𝕣𝕠́𝕝𝕦𝕛𝕖 𝕚 𝕨 𝕡𝕪𝕤𝕫𝕟𝕪𝕞 𝕝𝕖𝕔𝕫𝕠 𝕕𝕠𝕞𝕚𝕟𝕦𝕛𝕖.
Wśród wielu nietypowych świąt jest także 𝔻𝕫𝕚𝕖𝕟́ ℙ𝕒𝕡𝕣𝕪𝕜𝕚, który obchodziliśmy wspólnie ze Średniakami z Przedszkola nr 38 w Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 3 w Katowicach. 

Czytaliśmy 𝓦𝔂𝓫𝓻𝔂𝓴𝓲 𝓹𝓪𝓹𝓻𝔂𝓴𝓲 𝓲 𝓲𝓷𝓷𝓮 𝓱𝓲𝓼𝓽𝓸𝓻𝓲𝓮 𝓸 𝔀𝓪𝓻𝔃𝔂𝔀𝓪𝓬𝓱 Anny Ficner – Ogonowskiej, wymienialiśmy znane potrawy z papryką, degustowaliśmy czerwoną, zieloną i żółtą paprykę oraz wąchaliśmy jej sproszkowaną wersję. Wysadzaliśmy z nasion paprykę, którą przedszkolaki zabrały do domu. 

Była to kolejna inicjatywa realizowana ze środków 🆉🅸🅴🅻
🅽🅴🅶
🆄🅳🆉̇🅴🆃🆄 w ramach projektu 𝓔𝓴𝓸𝓵𝓸𝓰𝓲𝓪 𝓷𝓪 𝓬𝓸 𝓭𝔃𝓲𝓮𝓷́. 














Brak komentarzy:
Prześlij komentarz